Δωρεάν πελματογράφημα | Manel Ορθοπεδικό Εργαστήριο 2102714010
16877
page-template-default,page,page-id-16877,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Δωρεάν πελματογράφημα: Ένα πολύτιμο δώρο για τα πόδια σας

 

Tο δωρεάν πελματογράφημα πραγματοποιείται στο Ορθοπεδικό μας Εργαστήριο. Πρόκειται για την ψηφιακή αποτύπωση και ανάλυση της μορφολογίας του πέλματος και της κατανομής των πιέσεων που ασκούνται σε αυτό.

Η ανάλυση πραγματοποιείται τόσο κατά τη στάση όσο και κατά τη βάδιση, μέσω μιας πλατφόρμας με χιλιάδες ψηφιακούς αισθητήρες, του λεγόμενου πελματογράφου. Ο πελματογράφος συνδέεται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες μέσα από ειδικό λογισμικό.

 

Ποια είναι η διαδικασία του πελματογραφήματος; 

Η εξέταση διακρίνεται σε δύο φάσεις:

 

α. Στατικό πελματογράφημα:

Πραγματοποιείται σε στατική θέση του εξεταζομένου επάνω στον πελματογράφο. Με τον τρόπο αυτό αναλύεται η κατανομή του βάρους στα πέλματα, η σταθερότητα και μετρώνται αποστάσεις και γωνίες. 

 

β. Δυναμικό πελματογράφημα:

Πραγματοποιείται με βάδιση του εξεταζομένου επάνω στον πελματογράφο. Με τον τρόπο αυτό αναλύεται η κατανομή των πιέσεων, ο χρόνος επαφής και οι γωνίες και οι άξονες κατά τη βάδιση.

 

 

Κατασκευή εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων (πάτων)

Ύστερα από την πραγματοποίηση του στατικού και δυναμικού πελματογραφήματος, αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, με βάση αυτά, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα κατάλληλα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα (πάτους).

Κάθε πόδι, ακόμη και του ιδίου ανθρώπου, είναι διαφορετικό. Γι΄αυτό και κάθε ορθωτικό πέλμα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις μοναδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε ποδιού.

Τα ορθωτικά πέλματα εφαρμόζονται τέλεια σε όλα τα ευρύχωρα υποδήματα που ήδη έχετε, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε νούμερο.

 

Οφέλη από τη χρήση πελμάτων (πάτων) ειδικής κατασκευής

Τα οφέλη είναι άμεσα:

  • Σε μικρή ηλικία διορθώνουν την λανθασμένη μορφολογία ή κλίση των πελμάτων (πλατυποδία, βλαισοπλατυποδία, ραιβοποδία κ.λπ.)
  • Στους ενήλικες ευθυγραμμίζουν την λανθασμένη κλίση των πελμάτων (βλαισοποδία, ραιβοποδία) και υποστηρίζουν την ποδική καμάρα (πλατυποδία, κοιλοποδία)
  • Προσφέρουν σταθερότητα κατά τη βάδιση και άθληση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται κακώσεις των κάτω άκρων.
  • Ανακουφίζουν από τον πόνο στα πέλματα (πτώση μεταταρσίων, νευρίνωμα Μόρτον, άκανθα πτέρνας, βλαισός μέγας δάκτυλος -κότσι, πελματιαία απονευρωσίτιδα κ.λπ.) 
  • Απορροφούν τους κραδασμούς κατά τη βάδιση και το τρέξιμο.
  • Ξεκουράζουν σε περιπτώσεις πολύωρης ορθοστασίας, αυξημένου βάρους λόγω παχυσαρκίας ή εγκυμοσύνης
  • Μειώνεται η μυική κούραση και ο πόνος στα γόνατα, στο ισχίο και στη μέση.

 

 

Καλέστε μας στο 2102714010 για να προγραμματίσετε ένα δωρεάν πελματογράφημα που θα σας δείξει τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των δικών σας ποδιών!