Κηδεμόνες τύπου UCBL • Manel Ιατρικά
17965
product-template-default,single,single-product,postid-17965,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Κηδεμόνες τύπου UCBL

SKU:

 

Οι κηδεμόνες UCBL πήραν το όνομά τους από το University of California Biomechanics/Berkeley Laboratory, όπου κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά, το 1967.

Ο συγκεκριμένος τύπος  κηδεμόνων αγκαλιάζει όλη την πτέρνα μέχρι το κάτω μέρος των σφυρών αλλά και το υπόλοιπο πέλμα, φτάνοντας είτε μέχρι τα μετατάρσια είτε μέχρι το τέλος των δακτύλων. Με το σχήμα τους ασκούν τρεις διορθωτικές δυνάμεις: 

Στην πτέρνα, την οποία, με το βαθύ σχήμα του πίσω τους μέρους, αγκαλιάζουν και κρατούν στη σωστή της θέση 

Στην ποδική καμάρα, την οποία υποστηρίζουν με το ανατομικό σχήμα τους,

Στα πλάγια μέρη του ποδιού, τα οποία συγκρατούν με τα εξωτερικά τους τοιχώματα  

Οι κηδεμόνες UCBL επιλέγονται για τη διόρθωση κάποιας εύκαμπτης παραμόρφωσης του άκρου ποδιού, όπως είναι η έντονη βλαισοπλατυποδία.

Λόγω του σχήματός του κηδεμόνα που καταλήγει στο ύψος των σφυρών, δεν είναι ορατός μέσα από τα υποδήματα, κάτι που προσφέρει ένα διακριτικό αποτέλεσμα.

Οι κηδεμόνες UCBL κατασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό (πολυπροπυλένιο) κατόπιν λήψεως μέτρων με γύψινο πρόπλασμα. Στο ύψος του κουντεπιέ διαμορφώνεται δέσιμο με ιμάντες για καλύτερη σταθερότητα.