Κηδεμόνες DAFO από το Ορθοπεδικό Εργαστήριο Manel Ιατρικά
17997
product-template-default,single,single-product,postid-17997,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Κηδεμόνες DAFO

SKU:

 

Oι δυναμικοί κηδεμόνες τύπου DAFO (Dynamic Ancle Foot Orthosis) εφαρμόζονται μέσα στα υποδήματα κι εκτείνονται μέχρι πάνω από τα σφυρά.

Ενδείκνυνται κυρίως όταν υπάρχει υπερβολική πελματιαία κάμψη γνωστή και ως Toe Walking (περπάτημα στις μύτες των ποδιών). Στις περιπτώσεις αυτές το βάρος μετατοπίζεται στο εμπρόσθιο μέρος του πέλματος, και ιδιαίτερα στα δάχτυλα, με αποτέλεσμα οι πτέρνες να μην ακουμπούν καθόλου στο έδαφος.

Η διαδικασία λήψεως μέτρων είναι αυτή του γύψινου προπλάσματος. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούνται γυψοταινίες γύρω από το πέλμα και μέχρι πάνω από τα σφυρά, από τις οποίες προκύπτει ένα αρνητικό εκμαγείο, το οποίο, στο τέλος μας δίνει το γύψινο πρόπλασμα (καλούπι). Το πρόπλασμα διαμορφώνεται έτσι ώστε, όταν πέσει το πλαστικό, να έχουμε έτσι τη μέγιστη δυνατή διόρθωση κι άρα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι κηδεμόνες τύπου DAFO κατασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό (πολυπροπυλένιο), για το οποίο, πέρα από το λευκό χρώμα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όμορφα σχέδια και χρώματα. 

Στα σημεία του αστραγάλου, τοποθετούνται ιμάντες, προκειμένου οι κηδεμόνες να παραμένουν σταθεροί κατά τη βάδιση.