Μηροκνημοποδικός κηδεμόνας έσω υποδήματος • Manel Ιατρικά
17970
product-template-default,single,single-product,postid-17970,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Μηροκνημοποδικός κηδεμόνας έσω υποδήματος

SKU:

 

Ο μηροκνημοποδικός κηδεμόνας έσω υποδήματος εκτείνεται από το μηρό, περνάει το γόνατο και τον αστράγαλο και καταλήγει στο πέλμα. Εφαρμόζεται μέσα από κοινά, ευρύχωρα ή αθλητικά υποδήματα.

Ο συγκεκριμένος τύπος κηδεμόνα βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας στην ορθοστάτηση και στη βάδιση και στη στήριξη της μηροκνημικής άρθρωσης, δηλαδή του γονάτου, και της κνημοποδικής άρθρωσης, δηλαδή του αστραγάλου. Ανάλογα με τις ανάγκες επιλέγεται ένας κηδεμόνας ή ζεύγος.

Κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό υλικό (πολυπροπυλένιο), κατόπιν λήψεως μέτρων με γύψινο πρόπλασμα. Για το πλαστικό, πέρα από λευκό χρώμα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Το εσωτερικό του κηδεμόνα επενδύεται με ειδικό αντιαλλεργικό, αντιεφιδρωτικό, αντιμηκυτιακό υλικό. Η στήριξη στο πόδι γίνεται με ιμάντες στα σημεία του μηρού, της κνήμης και του αστραγάλου.

Τα τμήματα του μηρού και της κνήμης ενώνονται μεταξύ τους στην περιοχή δεξιά κι αριστερά του γόνατος με αρθρώσεις από ατσάλι, οι οποίες, ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση του γονάτου, να διαθέτουν ασφάλεια ελβετικού τύπου για ακινητοποίηση γονάτου σε πλήρη έκταση ή να έχουν ατέρμονα κοχλία για σταδιακή έκταση.

Στην ποδοκνημική, ο κηδεμόνας μπορεί να διαθέτει άρθρωση που να συνδέει τα πλαστικά τμήματα της κνήμης και του πέλματος, η οποία είτε να επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του πέλματος είτε να διαθέτει ελατήρια επαναφοράς. Σε άλλες, όμως, περιπτώσεις το τμήμα της ποδοκνημικής μπορεί να είναι ενιαίο και σταθερό, χωρίς άρθρωση. Επίσης, ο μηροκνημοποδικός κηδεμόνας μπορεί να συνοδεύεται από δερμάτινη επιγονατίδα.

Η χρήση του ενδείκνυται κυρίως για την αποκατάσταση της εγκεφαλικής παράλυσης, της παραπληγίας και άλλων νευρολογικών παθήσεων και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της μυικής δυστροφίας.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε μηροκνημοποδικούς κηδεμόνες έσω υποδήματος κατασκευασμένους από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.