Κηδεμόνες Boston για σκολίωση - κύφωση | Manel 2102714010
17921
product-template-default,single,single-product,postid-17921,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Κηδεμόνες σκολίωσης – κύφωσης τύπου Boston

SKU: Κηδεμόνας κορμού τύπου Boston

Οι κηδεμόνες κορμού – κύφωσης τύπου Boston ενδείκνυνται για περιπτώσεις σκολίωσης, κύφωσης, στροφής των σπονδύλων και γενικότερα όταν υπάρχει ανάγκη ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης. 

Ο τύπος αυτός του κορμικού κηδεμόνα ονομάστηκε έτσι γιατί πρωτοδημιουργήθηκε στο Boston Children’s Hospital, το 1972, από τους John Hall και William Miller.

Ο κηδεμόνας τύπου Boston κατασκευάζεται από ελαφρύ θερμοπλαστικό υλικό (πολυαιθυλένιο) που παρέχει την αναγκαία σταθερότητα, αλλά και άνεση στην εφαρμογή. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι κλείνει πίσω στην πλάτη με υφασμάτινους ιμάντες και πλαστικά κλείστρα. Κατά μήκος του οπίσθιου κλεισίματος τοποθετούνται ράβδοι ως αντιστηρίγματα.

Η διαδικασία λήψεως μέτρων που επιλέγουμε είναι αυτή του γύψινου προπλάσματος, γιατί η συγκεκριμένη μέθοδος μας δίνει τη δυνατότητα της όσο τον δυνατόν καλύτερης αποτύπωσης των λαγονίων ακρολοφιών, κι επομένως της σωστότερης εφαρμογής του κηδεμόνα πάνω στον κορμό. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούνται γυψοταινίες, από τις οποίες προκύπτει ένα αρνητικό εκμαγείο, το οποίο, στο τέλος μας δίνει το γύψινο πρόπλασμα (καλούπι). Το πρόπλασμα διαμορφώνεται έτσι ώστε, όταν πέσει το πλαστικό, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες πιέσεις και αποφορτίσεις στα επιθυμητά σημεία, για να έχουμε έτσι ένα άριστο αποτέλεσμα.

Στο εσωτερικό του κηδεμόνα, σε αντιστοιχία  µε  τους  ύβους,  τοποθετούνται  µαλακά  πίεστρα κι αντιστηρίγματα από ντουραλουμίνιο, προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις και εκτονώσεις στα σωστά σημεία, για να επιτευχθεί η επιθυμητή διόρθωση της σπονδυλικής στήλης. Η τοποθέτησή τους γίνεται ανάλογα με τις υποδείξεις του θεράποντα ιατρού και τις ακτινογραφίες που θα μας προσκομίσετε. 

Ο σχεδιασμός του κηδεμόνα Boston γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετος κι ελαφρύς, να μην εμποδίζει την αναπνοή και τις καθημερινές κινήσεις και να μη διαγράφεται μέσα από τα ρούχα, για ένα διακριτικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, πέρα από το λευκό χρώμα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όμορφα σχέδια.

Κατόπιν της εφαρμογής του κηδεμόνα, υπάρχει μια διαρκής δωρεάν παρακολούθηση από το εργαστήριό μας, πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι αναγκαίες ρυθμίσεις και τροποποιήσεις, ανάλογα με τη πορεία της διόρθωσης και τη σωματική ανάπτυξη του χρήστη.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε κηδεμόνες σκολίωσης – κύφωσης τύπου Boston κατασκευασμένους από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.