Πέλματα για νευρίνωμα Morton - πτώση μεταταρσίων • Manel Ιατρικά
17659
product-template-default,single,single-product,postid-17659,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πέλματα για νευρίνωμα Morton – πτώση μεταταρσίων

SKU:

85,00 

 

Τι είναι το Νευρίνωμα Morton;

Nευρίνωμα Morton ονομάζεται η φλεγμονή και διόγκωση του μεσοδακτυλίου νεύρου στην περιοχή των μεταταρσίων, συνήθως μεταξύ του 3ου και του 4ου δακτύλου, αλλά σε μερικές περιπτώσεις και μεταξύ 2ου και 3ου.

Η πάθηση πήρε το όνομά της από τον Tomas George Morton, ο οποίος πρώτος το 1876 ασχολήθηκε με την ανατομία του μεταταρσίου.

Ο πάσχων έχει έντονη την αίσθηση καυστικού πόνου στα μετατάρσια κατά τη διάρκεια της ορθοστασίας ή βάδισης (μεταταρσαλγία), ο οποίος συνοδεύεται από κράμπες στο πέλμα.

Η πάθηση αυτή συνυπάρχει με πλατυποδία ή βλασό μέγα δάχτυλο (το κοινώς ονομαζόμενο «κότσι»). Στη μεγάλη πλειοψηφία (8 στις 10 περιπτώσεις) εκδηλώνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 50 ετών, προφανώς λόγω των στενών και ψηλοτάκουνων υποδημάτων που «παγιδεύουν» τα δάχτυλα σε μια μη φυσιολογική θέση. Επιρρεπή, επίσης, είναι και τα άτομα που ασχολούνται με δραστηριότητες που πιέζουν τα μετατάρσια, όπως μπαλέτο, τρέξιμο κ.λπ.

 

Αντιμετώπιση

Οι πάσχοντες από νευρίνωμα Morton μπορούν να βρουν ιδιαίτερη ανακούφιση σε ορθωτικούς πάτους ειδικής κατασκευής, με τους οποίους οι πιέσεις κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το πέλμα και, παράλληλα, αποφορτίζεται η περιοχή των μεταταρσίων.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε το πολυμερές υλικό e.v.a. (ethylene-vinyl acetate), το οποίο είναι μεν μαλακό, αλλά διατηρεί τη σωστή ανατομία, έχοντας παράλληλα αντιαλλεργικές, αντιεφιδρωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. 

Τα πέλματα εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους ευρύχωρων υποδημάτων, καθώς και στα αθλητικά υποδήματα, προσφέροντας ευθυγράμμιση των κάτω άκρων κι επομένως σωστή στάση και άνετη βάδιση.