Πέλματα για πλατυποδία - βλαισοπλατυποδία από θερμοπλαστικό υλικό • Manel Ιατρικά
17944
product-template-default,single,single-product,postid-17944,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πέλματα για πλατυποδία – βλαισοπλατυποδία από θερμοπλαστικό υλικό

SKU:

140,00 

Τι είναι η πλατυποδία – βλαισοπλατυποδία;

Πλατυποδία είναι η πάθηση του πέλματος η οποία χαρακτηρίζεται από πτώση ή απουσία της ποδικής καμάρας.

Η πλατυποδία μπορεί να οφείλεται:

-σε κληρονομικότητα,

-στη χαλαρότητα των συνδέσμων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα η ποδική καμάρα να «εξαφανίζεται» κατά την ορθοστάτηση

-σε τραυματισμό του οπίσθιου κνημιαίου μυός

-σε περιπτώσεις αρθρίτιδας

-στην αύξηση του σωματικού βάρους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης κ.λπ.

Η πλατυποδία συχνά συνυπάρχει με την έσω κλίση της αστραγαλοσκαφοειδούς αρθρώσεως, η οποία προσδίδει βλαισότητα στην πτέρνα. Στις περιπτώσεις αυτές έχουμε τη λεγόμενη βλαισοπλατυποδία, πάθηση που επηρεάζει τη σωστή ευθυγράμμιση ολόκληρων των κάτω άκρων.

Η ποδική καμάρα αρχίζει να αναπτύσσεται μετά την ηλικία των 12 – 18 μηνών, αφού δηλαδή το παιδί αρχίσει να περπατάει, και κάποιας μορφής πλατυποδία είναι συχνή και αναμενόμενη σε ηλικίες έως 4 ετών περίπου. Σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο, η παιδική πλατυποδία δεν εξαλείφεται καθώς το παιδί μεγαλώνει, κι αντίθετα, συνυπάρχει με τη βλαισότητα των ποδιών, δηλαδή την κλίση των πτερνών προς τα μέσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν, δηλαδή, έχουμε συνδυασμό πλατυποδίας με βλαισοποδία, τη λεγόμενη βλαισοπλατυποδία, παρατηρούμε φθορά των παπουτσιών από την έσω πλευρά, κόπωση και συχνές πτώσεις κατά τη βάδιση και το τρέξιμο.

Αντιμετώπιση

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη της ποδικής καμάρας στις περιπτώσεις πλατυποδίας ή/και βλαισοπλατυποδίας, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, με ορθωτικούς πάτους ειδικής κατασκευής, οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα κοινά υποδήματα του εμπορίου, προσδίδοντάς τους τη σωστή ανατομία. Σημειώνουμε ότι στις  περιπτώσεις της παιδικής πλατυποδίας, καίριας σημασίας είναι η έγκαιρη παρέμβαση, όσο η ποδική καμάρα τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση.

Πότε επιλέγουμε πέλματα από θερμοπλαστικό υλικό

Τα θερμοπλαστικά πέλματα επιλέγονται όταν αντιμετωπίζουμε περίπτωση έντονης βλαισοπλατυποδίας, στην οποία χρειαζόμαστε να έχουμε ισχυρή στήριξη της ποδικής καμάρας.

Το θερμοπλαστικό υλικό επενδύεται με μαλακό πολυμερές υλικό e.v.a. (ethylene-vinyl acetate), το οποίο έχει αντιαλλεργικές, αντιεφιδρωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Τα πέλματα από θερμοπλαστικό υλικό κατασκευάζονται κατόπιν λήψεως γύψινου προπλάσματος (καλουπιού) με αφρώδες αποτύπωμα. Εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους ευρύχωρων και αθλητικών υποδημάτων προσφέροντας ευθυγράμμιση των κάτω άκρων κι επομένως άριστη στήριξη του σώματος και σωστή στάση και βάδιση.