Πέλματα για άκανθα πτέρνας ειδικής κατασκευής | Manel 2102714010
17661
product-template-default,single,single-product,postid-17661,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πέλματα για άκανθα πτέρνας – πελματιαία απονευρωσίτιδα

SKU:

85,00 

Τι είναι η άκανθα πτέρνας – πελματιαία απονευρωσίτιδα;

«Άκανθα», λόγω του ότι μοιάζει με αγκάθι, ονομάζεται η οστέινη ανάπτυξη στο κάτω μέρος του οστού της πτέρνας. Στο σημείο αυτό προσφύεται η πελματιαία απονεύρωση, δηλαδή η δεσμίδα ινών που συνδέει την κάτω επιφάνεια της πτέρνας με τα μετατάρσια, η οποία δίνει το σχήμα της ποδικής καμάρας. Η παρατεταμένη και αυξημένη φόρτιση της πελματιαίας απονεύρωσης προκαλεί φλεγμονή στην περιοχή, τη λεγόμενη πελματιαία απονευρωσίτιδα, η οποία εκδηλώνεται με οξύ πόνο μέσα στην πτέρνα.

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι συχνά συνέπεια συνεχούς ορθοστασίας, έλλειψης υποστήριξης της ποδικής καμάρας, σακχαρώδους διαβήτη ή αυξημένου βάρους είτε λόγω παχυσαρκίας είτε λόγω εγκυμοσύνης. Ιδιαίτερα επιρρεπείς, επίσης, στην πάθηση αυτή είναι οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι αθλητές σε άλματα και οι χορευτές.

  Αντιμετώπιση

Τα συμπτώματα της πελματιαίας απονευρωσίτιδας μπορούν να ανακουφιστούν με πάτους ειδικής κατασκευής, οι οποίοι στηρίζουν όλη την επιφάνεια του πέλματος, κατανέμοντας ομοιόμορφα τις πιέσεις, και αποφορτίζοντας την περιοχή της πτέρνας με ειδικό αφρώδες υλικό.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε το πολυμερές υλικό e.v.a. (ethylene-vinyl acetate), το οποίο είναι μεν μαλακό, αλλά διατηρεί τη σωστή ανατομία, έχοντας παράλληλα αντιαλλεργικές, αντιεφιδρωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Τα πέλματα εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους ευρύχωρων υποδημάτων, καθώς και στα αθλητικά υποδήματα, προσφέροντας ευθυγράμμιση των κάτω άκρων κι επομένως σωστή στάση και άνετη βάδιση.