Πέλματα για σακχαρώδη διαβήτη • Manel Ιατρικά
17950
product-template-default,single,single-product,postid-17950,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πέλματα για σακχαρώδη διαβήτη

SKU:

100,00 

 

Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης;

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης έκκρισης ινσουλίνης είτε λόγω ελάττωσης της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην  ινσουλίνη. 

Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα που επηρεάζουν την υγεία των κάτω άκρων όπως νευρικές βλάβες (νευροπάθεια), κακή κυκλοφορία του αίματος κ.λπ.. Τα προβλήματα αυτά προκαλούν συμπτώματα όπως μούδιασμα, απώλεια ικανότητας αντίληψης των ερεθισμάτων (πίεση, θερμοκρασία, πόνος), ξηρότητα και δημιουργία ελκών.

 

Αντιμετώπιση

Πέρα από την αναγκαία, προφανώς, ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, όσον αφορά στη διατήρηση της καλής υγείας των ποδιών σημαντική βοήθεια προσφέρουν τα πέλματα ειδικής κατασκευής, από μαλακό, αντιαλλεργικό, αντιεφιδρωτικό, αντιμηκυτιακό υλικό κατάλληλο για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

Τα πέλματα για σακχαρώδη διαβήτη εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους ευρύχωρων υποδημάτων, καθώς και στα αθλητικά υποδήματα, αποτρέποντας τη δημιουργία πιέσεων και ελκών και προσφέροντας σωστή στάση και άνετη βάδιση.