Πέλματα για κοιλοποδία • Manel Ιατρικά
17657
product-template-default,single,single-product,postid-17657,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πέλματα για κοιλοποδία

SKU:

85,00 

 

Τι είναι η κοιλοποδία;

Κοιλοποδία ονομάζεται η πάθηση κατά την οποία η ποδική καμάρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, με ταυτόχρονη κάμψη, συχνά, προς τα κάτω του πρώτου μεταταρσίου οστού και παράλληλη κάμψη των δακτύλων προς τα πάνω.

Η κοιλοποδία, η οποία συναντάται πιο σπάνια σε σχέση με την αντίθετη πάθηση, δηλαδή την πλατυποδία, προκαλεί πόνο στην εξωτερική πλευρά του πέλματος αλλά και τα μετατάρσια, τα οποία δέχονται αυξημένη φόρτιση.

 

Αντιμετώπιση

Η κοιλοποδία μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατασκευή ειδικών ορθωτικών πάτων τα οποία υποστηρίζουν την ποδική καμάρα, αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια βάδισης και την ισομερή κατανομή του φορτίου στο πέλμα.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε το πολυμερές υλικό e.v.a. (ethylene-vinyl acetate), το οποίο είναι μεν μαλακό, αλλά διατηρεί τη σωστή ανατομία, έχοντας παράλληλα αντιαλλεργικές, αντιεφιδρωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. 

Τα πέλματα εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους ευρύχωρων υποδημάτων, καθώς και στα αθλητικά υποδήματα, προσφέροντας ευθυγράμμιση των κάτω άκρων κι επομένως σωστή στάση και άνετη βάδιση.

Αξιολογήσεις (0)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Πέλματα για κοιλοποδία”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *