Εξωτερική ανύψωση για ανισοσκελία στα παπούτσια σας | Manel Ιατρικά
18043
product-template-default,single,single-product,postid-18043,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Εξωτερική ανύψωση ανισοσκελίας σε υποδήματα

SKU:

 

Τι είναι η ανισοσκελία;

Ανισοσκελία (άνισα σκέλη) ονομάζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται άνισο μήκος μεταξύ των κάτω άκρων. 

Η ανισοσκελία μπορεί να είναι πραγματική (ανατομική), με τα δύο άκρα να έχουν διαφορετικό μήκος μεταξύ τους, ή λειτουργική, κατά την οποία, παρόλο που τα άκρα δε διαφέρουν σε μήκος, εντούτοις κάποια νευρομυική βλάβη έχει ως συνέπεια το ένα άκρο να κρατιέται σε ψηλότερη θέση από το άλλο, με αποτέλεσμα να μοιάζει ότι είναι βραχύτερο. 

Μια μικρού βαθμού ανισοσκελία, με μέσο όρο διαφορά γύρω στα 5 χιλιοστά ανάμεσα στα δύο άκρα (στις περισσότερες περιπτώσεις, το δεξί άκρο είναι βραχύτερο από το αριστερό), παρατηρείται στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, χωρίς, ωστόσο, να προκαλεί κάποια συμπτώματα.

Όταν υπάρχει ανισοσκελία, η λεκάνη παίρνει μια πλάγια κλίση, με αποτέλεσμα να προκαλείται σκολίωση στη σπονδυλική στήλη, να καταπονούνται τα ισχία, τα γόνατα και τα πέλματα, καθώς δέχονται άνισα φορτία από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά, και, φυσικά, να δημιουργείται δυσκολία στη βάδιση. Το συχνότερο σύμπτωμα της ανισοσκελίας, ακόμα και όταν αυτή είναι μικρού μεγέθους, είναι ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία). 

 

Αντιμετώπιση

Ένας τρόπος αντιμετώπισης της ανισοσκελίας (πέρα από τα υποδήματα ειδικής κατασκευής με εσωτερικά ενσωματωμένη την ανύψωση και πέρα από τα πέλματα ανισοσκελίας) είναι η εξωτερική ανύψωση σε ήδη υπάρχοντα υποδήματα.

Η ανύψωση γίνεται στο μέγεθος της υπάρχουσας ανισοσκελίας, με τρόπο που να δένει αισθητικά με τη σόλα του υποδήματος. 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε εξωτερικές ανυψώσεις σε υποδήματα, από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.