Υποδήματα - παπούτσια για ανισοσκελία | Manel 2102714010
18029
product-template-default,single,single-product,postid-18029,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Υποδήματα – παπούτσια για ανισοσκελία

SKU:

 

Τι είναι η ανισοσκελία;

Ανισοσκελία (άνισα σκέλη) ονομάζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται άνισο μήκος μεταξύ των κάτω άκρων.

Η ανισοσκελία μπορεί να είναι πραγματική (ανατομική), με τα δύο άκρα να έχουν διαφορετικό μήκος μεταξύ τους, ή λειτουργική, κατά την οποία, παρόλο που τα άκρα δε διαφέρουν σε μήκος, εντούτοις κάποια νευρομυική βλάβη έχει ως συνέπεια το ένα άκρο να κρατιέται σε ψηλότερη θέση από το άλλο, με αποτέλεσμα να μοιάζει ότι είναι βραχύτερο.

Μια μικρού βαθμού ανισοσκελία, με μέσο όρο διαφορά γύρω στα 5 χιλιοστά ανάμεσα στα δύο άκρα (στις περισσότερες περιπτώσεις, το δεξί άκρο είναι βραχύτερο από το αριστερό), παρατηρείται στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, χωρίς, ωστόσο, να προκαλεί κάποια συμπτώματα.

Όταν υπάρχει ανισοσκελία, η λεκάνη παίρνει μια πλάγια κλίση, με αποτέλεσμα να προκαλείται σκολίωση στη σπονδυλική στήλη, να καταπονούνται τα ισχία, τα γόνατα και τα πέλματα, καθώς δέχονται άνισα φορτία από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά, και, φυσικά, να δημιουργείται δυσκολία στη βάδιση. Το συχνότερο σύμπτωμα της ανισοσκελίας, ακόμα και όταν αυτή είναι μικρού μεγέθους, είναι ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία).

 

Αντιμετώπιση

Η ανισοσκελία μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατασκευή ειδικών υποδημάτων, στα οποία η ανύψωση γίνεται εξ ολοκλήρου εσωτερικά, για ένα απόλυτα διακριτικό κι άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με τα υποδήματα ειδικής κατασκευής μπορούμε να καλύψουμε κάθε μεγέθους ανισοσκελία, ακόμα και άνω των 10 εκατοστών.

Η κατασκευή τους γίνεται κατόπιν λήψεων μέτρων και υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλά σχέδια και χρώματα.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε υποδήματα ανισοσκελίας κατασκευασμένα από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.