Πρόθεση σιλικόνης άκρου ποδός • Manel Ιατρικά
18115
product-template-default,single,single-product,postid-18115,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πρόθεση σιλικόνης άκρου ποδός

SKU:

 

Η πρόθεση άκρου ποδός από σιλικόνη είναι μια κοσμητική πρόθεση που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ακρωτηριασμού στις ταρσομετατάρσιες αρθρώσεις (Lisfranc) ή στις μεσοτάρσιες αρθρώσεις (Chopart).

Οι συνηθέστερες αιτίες ακρωτηριασμού μέρους του άκρου ποδός είναι η περιφερειακή αγγειοκυκλοφορική ανεπάρκεια, ατύχημα ή μπορεί να πρόκειται για μια εκ γενετής κατάσταση.

Η κατασκευή της πρόθεσης γίνεται κατόπιν λήψεως γύψινου προπλάσματος τόσο από την περιοχή του κολοβώματος όσο και από το άλλο μη ακρωτηριασμένο μέλος.

 

Από λειτουργικής απόψεως, με την πρόθεση άκρου ποδός:

προστατεύεται το κολόβωμα από τριβές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έλκη

οι πιέσεις κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το πέλμα, αποφορτίζοντας έτσι την περιοχή του κολοβώματος

στηρίζεται η πτέρνα κι επιτυγχάνεται μια σωστή στάση και ένας ολοκληρωμένος κύκλος βάδισης

 

Από αισθητικής απόψεως, η κοσμητική πρόθεση άκρου ποδός αναπληρώνει, όσον αφορά το θέμα της εμφάνισης, το μέλος που λείπει, καθώς προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό στο αληθινό πόδι, τόσο στην απόχρωση του δέρματος, όσο και στις λεπτομέρειές του. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στον χρήστη να φορά με άνεση ανοικτά υποδήματα – πέδιλα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα τα νύχια να μπορούν να βαφτούν και να ξεβαφτούν. 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τεχνητά μέλη κατασκευασμένα από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.