Ορθοπεδικά παπούτσια για βλαισό μέγα δάκτυλο - κότσι | 2102714010
20114
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20114,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Ορθοπεδικά παπούτσια για βλαισό μέγα δάκτυλο – κότσι

Ορθοπεδικά παπούτσια για βλαισό μέγα δάκτυλο – κότσι
Τι είναι το κότσι;

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος (το κοινώς ονομαζόμενο κότσι) είναι μια παραμορφωτική πάθηση του ποδιού με τα εξής συμπτώματα:

  • το μεγάλο δάχτυλο γέρνει προς το διπλανό του δάκτυλο
  • δημιουργείται εξόστωση στην έσω πλευρά της άρθρωσης του πρώτου μεταταρσίου. Η εξόστωση αυτή τρίβεται στο εσωτερικό των παπουτσιών και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κάλου και πληγής.
  • παρουσιάζεται σφυροδακτυλία στο δεύτερο δάκτυλο
  • εμφανίζονται κάλοι στα δάκτυλα των ποδιών

 

Συνήθως υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνιση της πάθησης. Αυτό όμως μπορεί να επιβαρυνθεί από τη χρήση στενών και ψηλοτάκουνων υποδημάτων που δεν ακολουθούν το φυσικό σχήμα των δακτύλων αλλά αντίθετα πιέζουν το μεγάλο δάκτυλο προς τα μέσα.

Τα υποδήματα για βλαισό μέγα δάκτυλο – κότσι κατασκευάζονται στις διαστάσεις και στο σχήμα των ποδιών σας. Δημιουργούμε, δηλαδή, το δικό σας καλαπόδι και πάνω σε αυτό σχεδιάζουμε και δημιουργούμε το παπούτσι.

Το σχέδιο και τα υλικά που επιλέγονται ενδείκνυνται για τη συγκεκριμένη πάθηση και προσφέρουν απόλυτη άνεση στο περπάτημα και στην ορθοστασία.