Ορθοπεδικά παπούτσια για παιδική πλατυποδία - βλαισοπλατυποδία
16372
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16372,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Ορθοπεδικά παπούτσια για παιδική πλατυποδία – βλαισοπλατυποδία

 

Τα ορθοπεδικά παπούτσια για παιδική πλατυποδία – βλαισοπλατυποδία κατασκευάζονται βάσει της ιατρικής γνωματεύσεως που προσδιορίζει την πάθηση.

 

Τι είναι πλατυποδία και βλαισοπλατυποδία

Η πλατυποδία και η βλαισοπλατυποδία είναι οι συχνότερες παθήσεις που αντιμετωπίζουμε στον άκρο πόδα στα παιδιά και αφορούν την ποδική καμάρα.  Η ποδική καμάρα είναι το κυρτό τμήμα στο εσωτερικό του άκρου ποδός, που παρεμβάλλεται μεταξύ πτέρνας και μεταταρσίων. Η κυρτότητα και η ελαστικότητα που διαθέτει η ποδική καμάρα είναι σημαντικός παράγοντας για το σωστό κύκλο της βάδισης.  Αυτό διότι βοηθά στην απορρόφηση των δυνάμεων και φορτίσεων που ασκούνται όταν περπατάμε, τρέχουμε, κάνουμε κάποιο άλμα κ.λπ.

Κάθε πόδι είναι μια ξεχωριστή ανατομική οντότητα. Έτσι, λοιπόν, σε ορισμένες περιπτώσεις δε διαθέτουν και τα δύο πόδια τον ίδιο βαθμό πλατυποδίας.

Παρόλο που πολλές φορές, όταν πάσχουμε από πλατυποδία, το σώμα δημιουργεί αντισταθμιστικά μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι η πλατυποδία να μη γίνεται αντιληπτή. Ωστόσο, τα παιδιά που έχουν πλατυποδία τείνουν να κουράζονται πιο εύκολα κατά την άθληση λόγω του ότι καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια και καταπονούνται κατά τον κύκλο βάδισης. Επίσης, συχνά παρατηρείται αδέξιο βάδισμα και τρέξιμο και συχνές πτώσεις. Έρχεται, λοιπόν, κάποια στιγμή που η άνιση κατανομή των φορτίων φτάνει τις αντοχές των ανατομικών στοιχείων στα όριά τους. Τότε ξεκινά η ενόχληση και το αίσθημα πόνου κατά τη βάδιση και την άθληση.

Η πλατυποδία, επομένως, μπορεί να επηρεάσει σημεία του σώματος όπως τον αστράγαλο και τον αχίλλειο τένοντα, το γόνατο, το ισχίο και την οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

 

Ποια είναι τα είδη της πλατυποδίας

Υπάρχουν δύο ειδών πλατυποδίας:

• Η εύκαμπτη πλατυποδία

Στην περίπτωση αυτή το πόδι, αν το εξετάσουμε από ανατομικής απόψεως σε φάση που δε φορτίζεται, διαθέτει ποδική καμάρα ικανοποιητικού ύψους. Η καμάρα, ωστόσο, αυτή τείνει να “εξαφανίζεται”, όταν το πόδι δέχεται φόρτιση, δηλαδή όταν το παιδί στέκεται όρθιο. Αυτό οφείλεται στη χαλαρότητα των συνδέσμων του άκρου ποδός.

Στην περίπτωση που μαζί με την πλατυποδία παρατηρούμε και βλαισότητα του αστραγάλου προς τα έσω, τότε έχουμε τη λεγόμενη βλαισοπλατυποδία.

 

• Η δύσκαμπτη πλατυποδία

Στην περίπτωση αυτή το σχήμα των οστών του άκρου πόδα λόγω εκ γενετής συνοστεώσεων και δυσμορφιών δε σχηματίζει καμάρα. Στην περίπτωση αυτή συχνά χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση.

 

Πώς βοηθούν τα ορθοπεδικά παπούτσια για πλατυποδία – βλαισοπλατυποδία

Τα υποδήματα είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα. Η κατασκευή τους ξεκινά από το μηδέν, αποκλειστικά για τις ανάγκες κάθε συγκεκριμένου περιστατικού. Είναι τελείως εξατομικευμένα, κατόπιν λήψεως μέτρων των ποδιών. Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνουμε περιμέτρους και περίγραμμα των ποδιών και, όπου χρειάζεται, αφρώδες αποτύπωμα.

Βάσει αυτών των μετρήσεων κατασκευάζουμε καλαπόδι για το συγκεκριμένο περιστατικό, πάνω στο οποίο κατασκευάζουμε το υπόδημα.

Ανάλογα με την πάθηση και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, τα παιδικά ορθοπεδικά υποδήματα διέπονται από ειδικά χαρακτηριστικά όπως έσω ή έξω ανύψωση, τακούνι τύπου Thomas, ανάστροφα, ημιανάστροφα, με βράχυνση κ.λπ.

Για την κατασκευή χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας αντιαλλεργικό δέρμα και ειδικό υλικό για να σταθεροποιείται η περιοχή του υποδήματος που στηρίζει την πτέρνα και τα σφυρά. Διαθέτουν μαλακή επένδυση στο τελείωμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση.

Καθώς όλα τα στάδια κατασκευής των υποδημάτων, από τη σχεδίαση μέχρι την ολοκλήρωση, πραγματοποιούνται στο εργαστήριό μας, υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα επιλογής είτε ανάμεσα στα προτεινόμενα σχέδια είτε δημιουργίας εξ αρχής του δικού σας σχεδίου.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, καθώς και χειμερινών και καλοκαιρινών σχεδίων, καλύπτουν όλα τα γούστα. Έτσι, λοιπόν, τα ορθοπεδικά μας υποδήματα είναι ελκυστικά για τους μικρούς μας φίλους.