Παπούτσια για λεμφοίδημα | Manel Ορθοπεδικό Εργαστήριο 2102714010
20707
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20707,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Παπούτσια για λεμφοίδημα

 

Τι είναι το λεμφοίδημα;

Τα παπούτσια για λεμφοίδημα βοηθούν ιδιαίτερα τους πάσχοντες από τη συγκεκριμένη πάθηση. Λεμφοίδημα ονομάζεται το οίδημα, χρόνια φλεγμονή και σκλήρυνση του δέρματος που προκαλείται από την ανώμαλη συσσώρευση του λεμφικού υγρού σε ένα τμήμα του σώματος. Το λεμφοίδημα παρουσιάζεται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα.

Περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από λεμφοίδημα.

 

Πώς προκαλείται το λεμφοίδημα;

Το λεμφοίδημα προκαλείται όταν το λεμφικό υγρό αδυνατεί για κάποιο λόγο να μεταφερθεί σωστά μέσα στο λεμφικό σύστημα.

Το λεμφοίδημα μπορεί να είναι πρωτοπαθές ή δευτεροπαθές.

Το πρωτοπαθές εμφανίζεται από την γέννηση του ανθρώπου. Η αιτία μπορεί να είναι είτε κάποια βλάβη στους λεμφαδένες είτε στον αριθμό των λεμφαγγείων.

Το δευτεροπαθές προκαλείται από τραυματισμό ή εκτομή στους λεμφαδένες (όπως για παράδειγμα ύστερα από χειρουργείο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, υστερεκτομή ή αφαίρεση λεμφαδένων). Η συχνότερη μορφή λεμφοιδήματος στο άνω άκρο είναι το δευτερογενές λεμφοίδημα που προκύπτει μετά από αφαίρεση λεμφαδένων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ποια είναι τα στάδια του λεμφοιδήματος;

Το λεμφοίδημα έχει τρία στάδια: 

1ο Στάδιο: Αυτόνομα αναστρέψιμη κατάσταση στην οποία υπάρχει λεμφαγγειοπάθεια και μαλακό οίδημα στο οποίο δημιουργείται εντύπωμα.

2ο Στάδιο: Μη αυτόνομα αναστρέψιμη κατάσταση (χρειάζεται θεραπεία για να μειωθεί το λεμφοίδημα). Στο στάδιο αυτό το οίδημα είναι σκληρό και δύσκολα δημιουργείται εντύπωμα.

3ο Στάδιο: Δύσκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση λεμφοστατικής ελεφαντίασης. Σε προχωρημένο λεμφοίδημα, μπορεί να υπάρχει η παρουσία των αλλαγών του δέρματος, όπως αποχρωματισμός, υπερπλασία, υπερκεράτωση, θηλωμάτωση και έλκος.

 

Λεμφοίδημα κάτω άκρων και ειδικά παπούτσια

Οι πάσχοντες δυσκολεύονται συχνά να βρουν παπούτσια για λεμφοίδημα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζουν σταδιακά τις δραστηριότητές τους και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία τους εξαιτίας της έλλειψης κίνησης όσο και στην ψυχολογική τους κατάσταση.

Για τον λόγο αυτό, το Ορθοπεδικό μας Εργαστήριο αναλαμβάνει την κατασκευή επί παραγγελία υποδημάτων για λεμφοίδημα στα μέτρα σας.

Τα παπούτσια κατασκευάζονται ύστερα από λήψη μετρήσεων και με γύψινο πρόπλασμα. Το σχέδιο και το χρώμα είναι της επιλογής σας. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί πλήρως τόσο από θέμα άνεσης όσο και από θέμα αισθητικής.