Παπούτσια για λεμφοίδημα | Manel Ορθοπεδικό Εργαστήριο 2102714010
20707
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20707,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Παπούτσια για λεμφοίδημα

Τι είναι το λεμφοίδημα;

Τα παπούτσια για λεμφοίδημα βοηθούν ιδιαίτερα τους πάσχοντες από τη συγκεκριμένη πάθηση. Λεμφοίδημα ονομάζεται το οίδημα, χρόνια φλεγμονή και σκλήρυνση του δέρματος που προκαλείται από την ανώμαλη συσσώρευση του λεμφικού υγρού σε ένα τμήμα του σώματος. Το λεμφοίδημα παρουσιάζεται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα.

 

Πώς προκαλείται το λεμφοίδημα;

Το λεμφοίδημα προκαλείται όταν το λεμφικό υγρό αδυνατεί για κάποιο λόγο να μεταφερθεί σωστά μέσα στο λεμφικό σύστημα.

Το λεμφοίδημα μπορεί να είναι πρωτοπαθές ή δευτεροπαθές.

Το πρωτοπαθές εμφανίζεται από την γέννηση του ανθρώπου. Η αιτία μπορεί να είναι είτε κάποια βλάβη στους λεμφαδένες είτε στον αριθμό των λεμφαγγείων.

Το δευτεροπαθές προκαλείται από τραυματισμό ή εκτομή στους λεμφαδένες (όπως για παράδειγμα ύστερα από χειρουργείο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, υστερεκτομή ή αφαίρεση λεμφαδένων). Η συχνότερη μορφή λεμφοιδήματος στο άνω άκρο είναι το δευτερογενές λεμφοίδημα που προκύπτει μετά από αφαίρεση λεμφαδένων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ποια είναι τα στάδια του λεμφοιδήματος;

Το λεμφοίδημα έχει τρία στάδια: το πρώτο είναι αναστρέψιμο, το δεύτερο μη αυτόνομα αναστρέψιμο και το τρίτο, κατά το οποίο προκύπτει λεμφοστατική ελεφαντίαση, είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Λεμφοίδημα κάτω άκρων και ειδικά παπούτσια

Οι πάσχοντες δυσκολεύονται συχνά να βρουν παπούτσια για λεμφοίδημα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για τον λόγο αυτό, το Ορθοπεδικό μας Εργαστήριο αναλαμβάνει την κατασκευή επί παραγγελία υποδημάτων για λεμφοίδημα στα μέτρα σας. Το σχέδιο και το χρώμα είναι της επιλογής σας. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί πλήρως τόσο από θέμα άνεσης όσο και από θέμα αισθητικής.