Κηδεμόνας Dennis Browne | Ορθοπεδικό Εργαστήριο Manel
16077
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16077,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Κηδεμόνας Dennis Browne για μέθοδο Ponseti

Ο κηδεμόνας Dennis Browne για μέθοδο Ponseti πήρε το όνομά του από τον Sir Denis Browne (1892-1967), τον πατέρα της παιδιατρικής χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτός επινόησε τον συγκεκριμένο τύπο κηδεμόνα, το 1934.

 

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται

Πρόκειται για έναν κηδεμόνας απαγωγής σκελών. Η εφαρμογή του κηδεμόνα γίνεται στο πλαίσιο της μεθόδου Ponseti για τη θεραπεία της συγγενούς ραιβοϊπποποδίας (club foot) και των στροφικών παραμορφώσεων των κάτω άκρων.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, λίγες μετά τη γέννηση τοποθετούνται γύψινοι νάρθηκες στα πόδια, οι οποίοι αλλάζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ύστερα από το διάστημα αυτό, βγαίνουν τελείως οι γύψινοι νάρθηκες και τοποθετείται ο κηδεμόνας Dennis Browne.

 

Διάρκεια θεραπείας

Αρχικά ο κηδεμόνας εφαρμόζεται μέρα και νύχτα και στη συνέχεια μόνο τη νύχτα. 

Η διάρκεια χρήσης του κηδεμόνα εξαρτάται ανά περίπτωση. Μέσος όρος είναι τα 3 έτη. Σημαντικό είναι να μη σταματά η θεραπεία νωρίτερα από όσο πρέπει, για να μην παρουσιαστεί υποτροπή.

 

 

Από τι αποτελείται

Ο κηδεμόνας αποτελείται από δύο ειδικά μαλακά δερμάτινα υποδήματα που εφαρμόζονται πάνω σε μια μεταλλική μπάρα.

Το μήκος της μπάρας είναι ρυθμιζόμενο ώστε να υπάρχει η κατάλληλη απαγωγή των ποδιών. Ρυθμιζόμενη, επίσης, σε μοίρες είναι και η θέση των υποδημάτων πάνω σε αυτή, ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή έξω στροφή των πελμάτων.

 

Η λήψη μέτρων για τη σωστή επιλογή μπάρας και υποδημάτων γίνεται χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από το Εργαστήριό μας.