Κηδεμόνες UCBL | Ορθοπεδικό Εργαστήριο 2102714010
16072
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16072,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Κηδεμόνες UCBL

 

Από πού πήραν το όνομά τους οι κηδεμόνες UCBL

Ο συγκεκριμένος τύπος κηδεμόνων ονομάστηκαν έτσι από το University of California Biomechanics/Berkeley Laboratory, όπου κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά, το 1967.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Ο συγκεκριμένος τύπος κηδεμόνων αγκαλιάζει όλη την πτέρνα μέχρι το κάτω μέρος των σφυρών αλλά και το υπόλοιπο πέλμα, φτάνοντας είτε μέχρι τα μετατάρσια είτε μέχρι το τέλος των δακτύλων.

Με το σχήμα τους ασκούν τρεις διορθωτικές δυνάμεις: 

-Στην πτέρνα, την οποία, με το βαθύ σχήμα του πίσω τους μέρους, αγκαλιάζουν και κρατούν στη σωστή της θέση 

-Στην ποδική καμάρα, την οποία υποστηρίζουν με το ανατομικό σχήμα τους,

-Στα πλάγια μέρη του ποδιού, τα οποία συγκρατούν με τα εξωτερικά τους τοιχώματα  

 

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται

Οι κηδεμόνες UCBL επιλέγονται για τη διόρθωση κάποιας εύκαμπτης παραμόρφωσης του άκρου ποδιού, όπως είναι η έντονη βλαισοπλατυποδία.

Λόγω του σχήματός του κηδεμόνα που καταλήγει στο ύψος των σφυρών, δεν είναι ορατός μέσα από τα υποδήματα, κάτι που προσφέρει ένα διακριτικό αποτέλεσμα.

 

Τρόπος κατασκευής

Οι κηδεμόνες UCBL κατασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό (πολυπροπυλένιο) κατόπιν λήψεως μέτρων με γύψινο πρόπλασμα. Στο ύψος του κουντεπιέ διαμορφώνεται δέσιμο με ιμάντες για καλύτερη σταθερότητα.