Κνημοποδικοί κηδεμόνες SMO - DAFO | Manel 2102714010
16060
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16060,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Κνημοποδικοί κηδεμόνες SMO – DAFO

 

Οι κνημοποδικοί κηδεμόνες SMO (Supra Malleolar Orthosis) και DAFO (Dynamic Ankle Foot Orthosis) εφαρμόζονται μέσα στα υποδήματα κι εκτείνονται μέχρι την περιοχή των σφυρών.

Το σχήμα τους αφήνει ανοιχτό το σημείο πάνω από την πτέρνα καθώς και το μπροστινό τμήμα του πέλματος, επιτρέποντας την ελεύθερη πελματιαία έκταση και ραχιαία κάμψη.

 

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται

Οι κνημοποδικοί κηδεμόνες SMO και DAFO ενδείκνυνται για περιπτώσεις όπως αστάθεια στο βάδισμα, ήπια υπερτονία, υποτονία, καθώς και διόρθωση του πρηνισμού και υπτιασμού.

 

Διαδικασία λήψεως μέτρων

Η διαδικασία λήψεως μέτρων είναι αυτή του γύψινου προπλάσματος. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούνται γυψοταινίες γύρω από το πέλμα και μέχρι τα σφυρά. Έτσι προκύπτει ένα αρνητικό εκμαγείο, που μας δίνει το γύψινο πρόπλασμα (καλούπι). Το πρόπλασμα διαμορφώνεται έτσι ώστε, όταν πέσει το πλαστικό, να έχουμε έτσι τη μέγιστη δυνατή διόρθωση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι κηδεμόνες SMO κατασκευάζονται από θερμοπλαστικό υλικό (πολυπροπυλένιο), για το οποίο, πέρα από το λευκό χρώμα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όμορφα σχέδια και χρώματα. 

Στα σημεία του αστραγάλου, τοποθετούνται ιμάντες, προκειμένου οι κηδεμόνες να παραμένουν σταθεροί κατά τη βάδιση.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε κηδεμόνες SMO κατασκευασμένους από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.