Ορθωτικά πέλματα - ορθοπεδικοί πάτοι για ανισοσκελία | 2102714010
16347
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16347,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Ορθωτικά πέλματα – ορθοπεδικοί πάτοι για ανισοσκελία

 

Η κατάσταση του να είναι το ένα κάτω άκρο είναι μακρύτερο από το άλλο, δηλαδή να έχουμε άνισα σκέλη, ονομάζεται ανισοσκελία.

Η ανισοσκελία διακρίνεται σε δύο τύπους:

  • Την ανατομική, η οποία οφείλεται στην πραγματική διαφορά ανάμεσα στο συνολικό μήκος των οστών των κάτω άκρων. Η διαφορά αυτή μπορεί να υπάρχει είτε εκ γενετής είτε να έχει προκύψει ύστερα από κάποιο κάταγμα, χειρουργική επέμβαση ή λοίμωξη. Μια μικρού βαθμού ανατομική ανισοσκελία, γύρω στο 0,5 εκ., παρατηρείται σε μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων, με την πλειοψηφία των περιπτώσεων να έχουν βραχύτερο το δεξί σκέλος.
  • Τη λειτουργική, στην οποία δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στο μήκος των οστών των κάτω άκρων. Ωστόσο, κάποια νευρομυική πάθηση ή σκολίωση έχει ως συνέπεια το ένα κάτω άκρο να κρατιέται σε ψηλότερη θέση από το άλλο και να δίνει έτσι την εικόνα ότι είναι κοντύτερο.

Η ανισοσκελία έχει ως συνέπεια τη μετατόπιση του κέντρου βάρους του σώματος. Για να αντισταθμιστεί αυτή η μετατόπιση των φορτίων δημιουργούνται αντίρροπες δυνάμεις στην σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη, στα γόνατα και στους αστραγάλους. Το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση πόνου στη μέση (οσφυαλγία), στα ισχία (ισχιαλγία), στα γόνατα και στα πέλματα.

Ο πάσχων από ανισοσκελία, επίσης, κινδυνεύει περισσότερο από πτώσεις και τραυματισμούς, καθώς η βάδισή του δεν προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια.

Στην περίπτωση αυτή, τα ορθωτικά πέλματα – ορθοπεδικοί πάτοι για ανισοσκελία ειδικής κατασκευής ευθυγραμμίζουν τα κάτω άκρα και προσφέρουν σωστή στάση και άνετη βάδιση.

Ταυτόχρονα, λόγω του ότι κατασκευάζονται ύστερα από πελματογράφημα, καλύπτουν επίσης και όλες τις παθήσεις του πέλματος όπως πλατυποδία, βλαισοπλατυποδία, ραιβοποδία, κοιλοποδία, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), πτώση μεταταρσίων, νευρίνωμα Μόρτον κ.λπ.

Πού εφαρμόζονται

Οι ορθοπεδικοί πάτοι για ανισοσκελία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους ευρύχωρων και αθλητικών υποδημάτων. Έτσι, με ένα ζεύγος πελμάτων μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλα σας τα παπούτσια. 

Υλικό κατασκευής

Τα ορθοπεδικά πέλματα του Εργαστηρίου μας είναι χειροποίητα στο 100% της διαδικασίας. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε το πολυμερές υλικό e.v.a. (ethylene-vinyl acetate). Το υλικό αυτό είναι μαλακό και άνετο στην εφαρμογή αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Έτσι, διατηρεί την αρχική του διαμόρφωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, έχει αντιαλλεργικές, αντιεφιδρωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.