Εξωτερική ανύψωση για ανισοσκελία σε παπούτσια
16412
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16412,theme-bridge,bridge-core-2.0.9,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

About This Project

Εξωτερική ανύψωση για ανισοσκελία σε παπούτσια

Τι είναι η ανισοσκελία;

Ανισοσκελία (άνισα σκέλη) ονομάζεται η παθολογική κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται άνισο μήκος μεταξύ των κάτω άκρων.

Η ανισοσκελία μπορεί να είναι πραγματική (ανατομική), δηλαδή τα δύο κάτω άκρα άκρα να έχουν διαφορετικό μήκος μεταξύ τους. Ακόμα, μπορεί να είναι λειτουργική, δηλαδή τα δύο άκρα να μην διαφέρουν σε μήκος, εντούτοις κάποια νευρομυική βλάβη ή μια σκολίωση να κάνει το ένα άκρο να κρατιέται σε ψηλότερη θέση από το άλλο, με αποτέλεσμα να μοιάζει ότι είναι βραχύτερο.

 

Ποιες συνέπειες μπορεί να έχει η ανισοσκελία ;

Μια μικρού βαθμού ανισοσκελία, με μέσο όρο διαφορά γύρω στα 0,5 εκ ανάμεσα στα δύο άκρα παρατηρείται σε αρκετούς ανθρώπους. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, το δεξί άκρο είναι βραχύτερο από το αριστερό. 

Σε ανισοσκελία, όμως, μεγαλύτερη από τα 0,5 εκ., υπάρχουν σοβαρότερα συμπτώματα γιατί η λεκάνη παίρνει μια πλάγια κλίση.

Το αποτέλεσμα είναι

-να προκαλείται σκολίωση στη σπονδυλική στήλη

-να καταπονούνται τα ισχία, τα γόνατα και τα πέλματα, καθώς δέχονται άνισα φορτία από τη δεξιά και την αριστερή πλευρά

-να δημιουργείται δυσκολία στη βάδιση

-να υπάρχει πόνος στη μέση (οσφυαλγία).

 

Αντιμετώπιση

Ένας άμεσος και οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η εξωτερική ανύψωση για ανισοσκελία σε παπούτσια.

Η ανύψωση γίνεται στο μέγεθος της υπάρχουσας ανισοσκελίας, με τρόπο που να δένει αισθητικά με τη σόλα. 

Καλό είναι, επίσης, να γίνεται ανύψωση και σε κάποια παντόφλα ή σαμπώ που φοράτε μέσα στο σπίτι, ώστε να έχετε σωστή βάδιση όλη την ημέρα.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε εξωτερικές ανυψώσεις σε υποδήματα, από το ορθοπεδικό μας εργαστήριο.